Το σπανάκι δεν είναι μόνο νόστιμο και θρεπτικό, αλλά και μια πολύτιμη ασπίδα προστασίας για την υγεία μας
Υλικά:
2 κιλό σπανάκι
2 αυγά
2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 ½ φλιτζ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία:
Καθαρίζουμε το σπανάκι. Το σοτάρουμε για 4 λεπτά και μετά το αφήνουμε να κρυώσει και να βγάλει τα υγρά του. Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι από τα αυγά. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε με την ψίχα ψωμιού, το αλάτι, το πιπέρι, το ένα αυγό ολόκληρο και τους δύο κρόκους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κεφαλοτύρι και τη μαργαρίνη. Το πλάθουμε σε κυλινδρικό σχήμα. Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 κουταλιά νερό και πανάρουμε τις κροκέτες. Τις βουτάμε πρώτα στην φρυγανιά, έπειτα στα χτυπημένα ασπράδια και μετά ξανά στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.
Διαβάστε επίσης:
