Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κρέπες με κρέμα γιαουρτιού

Ελαφρύ και γευστικό!

Υλικά:

Για την κρέπα:

  • ½ φλ. χλιαρό νερό
  • 1 φλ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 4 κ.σ. ανάλατο, λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι

Για την κρέμα γιαουρτιού:

  • 1 φλ. γιαούρτι, χαμηλό σε λιπαρά
  • 178 γρ (¾  πακέτου) κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου
  • ⅓ φλ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για την κρέπα:

Τοποθετούμε το νερό, το γάλα, τα αβγά, το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι στον κάδο του blender.

Ανακατεύουμε τα υλικά της κρέπας για 1 λεπτό ή μέχρι να γίνουν ένα απαλό, ενιαίο μείγμα.

Λιώνουμε μία μικρή ποσότητα βουτύρου, τοποθετώντας το σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε 3 περίπου κ.σ. από τη ζύμη της κρέπας που έχουμε φτιάξει και ανακινούμε το τηγάνι προκειμένου να πάει σε όλη την επιφάνειά του.

Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι η πίσω πλευρά της κρέπας να ροδίσει και στη συνέχεια περιστρέφουμε την κρέπα μας από την άλλη πλευρά και την κρατάμε στη φωτιά λμέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία  για την παρασκευή των υπόλοιπων κρεπών.

Για την κρέμα γιαουρτιού:

Μέσα στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και 1/3 φλ. ζάχαρη.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Τοποθετούμε την κρέμα γιαουρτιού στο ψυγείο και το αφήνουμε για λίγη ώρα.

Απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα κρέμας πάνω στην κρέπα και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της.

Μπορούμε να προσθέσουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή μέλι και να γαρνίρουμε με φρούτα.

Related posts

Το ροζέ κρασί της Sarah Jessica Parker στα Cellier!

Γιάννης Μαυρίδης

Τηγανητό παγωτό καρύδας

editor

Τούρτα σοκολάτα κάστανο

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live