Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κουραμπιέδες

Το πιο γιορτινό γλυκό!

Υλικά:

1 κιλό φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 κιλό αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη, καβουρδισμένη (όπως είναι με το τσόφλι)
1.200γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
2 κ.γ. baking powder
1 αυγό
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
Αρκετή ποσότητα άχνης ζάχαρης για το τελικό πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύουμε με το χέρι.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το σιμιγδάλι. Το προσθέτουμε σιγά σιγά στο βασικό μας μίγμα μέχρι να γίνει ζυμάρι και στο τέλος προσθέτουμε και τα αμύγδαλα.

Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες – μπουκίτσες και τις τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω από το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τις πιέζουμε λίγο στο κέντρο να κάνουν ένα μικρό βαθούλωμα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 10 -15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ραντίζουμε τις μπουκίτσες με ανθόνερο και μετά τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Related posts

Παραδοσιακό γλύκισμα των Κυκλάδων

editor

Ομελέτα φούρνου με πατάτες

editor

Κέικ μήλου με σταφίδες και παγωτό καραμέλα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live