Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο με χυλοπίτες και λαχανικά

Θα το λατρέψετε!

Υλικά

Για το κοτόπουλο

2 κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
3 ντομάτες
2 στικ κανέλας
3 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
1/3 ματσάκι βασιλικό
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 ½ κιλό κοτόπουλο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τις χυλοπίτες

1 ½ λίτρο νερό
500 γρ. χυλοπίτες
πιπέρι
αλάτι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

½ ματσάκι μαϊντανό
50 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές και τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα ταψί 25×32 εκ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα στικ κανέλας, τη ρίγανη, τον βασιλικό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε 10 κομμάτια και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε το κοτόπουλο πάνω από τα λαχανικά και ρίχνουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τις χυλοπίτες

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το νερό και τα λαχανικά με τη σάλτσα από το ταψί. Μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε τις χυλοπίτες και βράζουμε για 7-10 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε πιπέρι, ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και τη φέτα τριμμένη.

Πηγή:akispetretzikis

Related posts

Το γευστικότερο κέικ μερέντας!

supervisor

Κορμός με φράουλες μόνο με 4 υλικά!

Αναστάσης Δαφνής

Αβγά μπένεντικτ με καπνιστό σολομό

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live