Πεντανόστιμο!!!!
Υλικά:
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 6 μπούτια κοτόπουλο, χωρίς πέτσα
- 8 μανιτάρια, πλυμένα και κομμένα
- 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο και τηγανισμένο
- 1 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ λευκό ξηρό κρασί
- 1/4 φλ νερό
- 3/4 κ.γ. αλάτι
- 3/4 κγ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1/2 φλ κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μαϊντανός, χοντροκομμένος (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυροσε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα στρώμα και τα ροδίζουμε σε υψηλή φωτιά για περίπου 2 1/2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Γυρνάμε με μια τσιμπίδα τα μπούτια, ώστε το αλεύρι να πάει παντού.
Βάζουμε το κρασί και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπέικον και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε με το καπάκι.
Αφαιρούμε το καπάκι από την κατσαρόλα και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Γαρνίρουμε με το μαϊντανό (προαιρετικά) και σερβίρουμε.
