Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κινέζικο τηγανιτό ρύζι

Ελαφρύ και νόστιμο!

 Υλικά:

  • 4 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές
  • ¾ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 ½ κ.σ. λάδι
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 3 σταγόνες σόγια σως
  • 3 σταγόνες σησαμέλαιο
  • 200 γρ κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε κομμάτια
  • ½ φλ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • 2 κ.σ. σόγιας σως

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, το αφαιρούμε από το wok και το αφήνουμε στην άκρη.

Αφαιρούμε το wok από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Ρίχνουμε 3 σταγόνες σόγια σως και 3 σταγόνες σησαμέλαιο στο αβγό, που έχουμε χτυπήσει και το αφήνουμε στην άκρη

Ρίχνουμε ½ κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτουμε το αβγό. Κουνάμε το wok, για να πάει το αβγό παντού, φροντίζοντας να ψηθεί και από τις 2 πλευρές. Το αφαιρούμε από το wok και το ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, μαζί με το καρότο, την πιπεριά, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρύο καστανό ρύζι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε 2 κ.σ. σόγια σως και το αβγό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.

Σερβίρουμε τοποθετώντας έξτρα σόγια σως στο τραπέζι.

Related posts

Onion rings με φρέσκο τυρί κρέμα

Γιάννης Μαυρίδης

Τάρτα tiramisou-καραμέλα

editor

Cupcakes με μπανάνα και σοκολάτα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live