Θα ξετρελαθείτε!
Υλικά:
400 γρ. κάστανα βρασμένα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
3 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. κονιάκ
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα κάστανα με τη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα και το γάλα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια σάλτσα.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και αφαιρούμε από τη φωτιά. Η σάλτσα μας θα σφίξει επειδή θα προσθέσουμε το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας τη σκόνη από τα κάστανα και τη ζάχαρη και ομογενοποιούμε.
Σε μια φόρμα 10×20 εκ., που έχουμε καλύψει με μεμβράνη, περιχύνουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βγάζουμε από τη φόρμα και περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Πηγή:akispetretzikis.com