Γλυκόξινο κοτόπουλο με πιπεριές
Υλικά:
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
4 μικρά κρεμμύδια
4 πιπεριές κέρατο
4 πιπεριές Φλωρίνης
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
150 γρ. σόγια σος
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο.
Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια κατά μήκος και έπειτα σε λωρίδες περίπου ένα δάχτυλο πάχος.
Σε γουοκ ή ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο μεχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και αφήνουμε μεχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την σόγια σος και το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε μεχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρεται με ρύζι