Οι συνδυασμοί για τη γέμιση τους είναι άπειροι. Σας δίνουμε την συνταγή για την βάση τα άλλα… είναι στο χέρι σας!
Υλικά (για περίπου 8 κρέπες):
• 2½ φλιτζάνια γάλα
• 2 φλιτζάνια αλεύρι
• 2 αυγά
• 2 κουταλιές βούτυρο (και λίγο για το τηγάνι)
• 1/2 κουταλάκι αλάτι (για αλμυρές κρέπες) ή 1 κουταλάκι ζάχαρη (για γλυκές κρέπες)
Διαδικασία:
1. Βάζετε σε μπολ τα υλικά και το βούτυρο λιωμένο και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός.
2. Αφήνετε το χυλό να «ξεκουραστεί» για 1/2 ώρα περίπου.
3. Αλείφετε ένα αντικολλητικό μέτριο τηγάνι με πολύ λίγο βούτυρο. Το αφήνετε να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνετε περίπου 3 κουταλιές από το χυλό για κάθε κρέπα.
4. Κουνάτε το τηγάνι μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους.
5. Μόλις το μείγμα πήξει και στερεοποιηθεί, το γυρίζετε με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά και ψήνετε για 20 δευτερόλεπτα.
6. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
