Gossipstory.gr
Γεύσεις

Γαλλικές κρέπες στο… πιάτο σας!

Οι συνδυασμοί για τη γέμιση τους είναι άπειροι. Σας δίνουμε την συνταγή για την βάση τα άλλα… είναι στο χέρι σας!

Υλικά (για περίπου 8 κρέπες): 
• 2½ φλιτζάνια γάλα
• 2 φλιτζάνια αλεύρι
• 2 αυγά
• 2 κου­ταλιές βού­­τυρο (και λίγο για το τηγάνι)
• 1/2 κουταλάκι αλάτι (για αλμυρές κρέπες) ή 1 κουταλάκι ζάχαρη (για γλυκές κρέπες)

Διαδικασία: 
1. Βάζετε σε μπολ τα υλικά και το βούτυρο λιωμένο και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός.
2. Αφήνετε το χυλό να «ξεκουραστεί» για 1/2 ώρα περίπου.
3. Αλείφετε ένα αντικολλητικό μέτριο τηγάνι με πολύ λίγο βούτυρο. Το αφήνετε να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνετε περίπου 3 κουταλιές από το χυλό για κάθε κρέπα.
4. Κουνάτε το τηγάνι μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους.
5. Μόλις το μείγμα πήξει και στε­ρεοποιηθεί, το γυρίζετε με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά και ψήνετε για 20 δευτερόλεπτα.
6. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Related posts

Γεμιστές πατάτες με μπέικον και τυριά

supervisor

Γρανίτα καρπούζι με φρούτα εποχής!

Αναστάσης Δαφνής

Μακαρονόπιτα με φύλλο κρούστας

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live