Gossipstory.gr
Γεύσεις

Cooking Time: Κεφτεδάκια με σπαγγέτι και σάλτσα ντομάτας

Τα κεφτεδάκια με σπαγγέτι και σάλτσα ντομάτας είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο 6

Για τον κιμά

1 κιλό ανάμεικτος κιμάς
1/2 φλ. τρίμματα ψωμιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2  φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2  φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
2 μεγάλα κρεμμύδια στο μούλτι
αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα

Για την σάλτσα

2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες
1/2 φλ. ζωμός ντομάτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ. γλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. πάπρικα
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα πιπέρι

Διαδικασία:

Αναμειγνύουμε τον κιμά, τα τρίμματα ψωμιού, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το αβγό και ελάχιστο νερό.

Ζυμώνουμε καλά για δέκα λεπτά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν τα αρώματα.
Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κεφτέδων και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί, τον πελτέ και τις ντομάτες να μαγειρευτούν για λίγο.

Προσθέτουμε τους κεφτέδες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το ζωμό της ντομάτας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά περίπου ελέγχοντας να έχουν πάντα υγρά για να μην κολλήσουν.

Πηγή: gourmed.gr

Related posts

Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια απο τον Άκη!

Αναστάσης Δαφνής

Σουφλέ με λαζάνια

Γιάννης Μαυρίδης

Κατσικάκι μαρινάτο με μελωμένες πατάτες φούρνου

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live