Gossipstory.gr
Γεύσεις

Burritos με κοτόπουλο

Συστατικά
Για τα λαχανικά

1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 1/2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. νερό
1 1/2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
Για το κοτόπουλο

500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1/4 ματσάκι μαϊντανό
Για το ρύζι

125 γρ. ρύζι μπασμάτι
250 γρ. νερό
1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κλ. δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
Για τα burritos

6 τορτίγιες, 25 εκ.
6 φύλλα μαρουλιού
Για το σερβίρισμα

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση
Για τα λαχανικά

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Κόβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι σε μικρά κομμάτια 2 εκ., το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και το σκόρδο.
Μεταφέρουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα λαδώνουμε με το μισό ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο κέντρο της λαδόκολλας τα λαχανικά που ετοιμάσαμε.
Προσθέτουμε το νερό και το θυμάρι, τυλίγουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο σε πουγκί, μεταφέρουμε το πουγκί σε ένα ταψί, και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Για το κοτόπουλο

Λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα στήθη του κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα στήθη για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τα λαχανικά από τον φούρνο, ανοίγουμε το πουγκί, και τοποθετούμε τα στήθη του κοτόπουλου πάνω από τα λαχανικά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν τα στήθη του κοτόπουλου.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Για το ρύζι

Ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό το ρύζι ώστε να γίνει σπυρωτό. Μόλις ασπρίσει το νερό, το παραπανίσιο άμυλο έχει φύγει.
Στραγγίζουμε το ρύζι και το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, το δεντρολίβανο και το φύλλο δάφνης.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Αφήνουμε το ρύζι να πάρει μια βράση χωρίς να το ανακατέψουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά του.
Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι για άλλα 2-3 λεπτά πάνω στην εστία της κουζίνας.
Για τη σύνθεση

Ξεψαχνίζουμε με τα χέρια μας τα ψημένα στήθη κοτόπουλου, βάζουμε το ψαχνό τους σε ένα μπολ, και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Μεταφέρουμε σε ένα δεύτερο μπολ τα λαχανικά και 50 γρ. από τα υγρά που έχουμε μέσα στο πουγκί.
Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ ή πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο του πουρέ τα λαχανικά μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
Ρίχνουμε στο μπολ με τον πουρέ λαχανικών το ρύζι και το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
Για τα burritos

Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τις 6 μεγάλες τορτίγιες.
Τοποθετούμε από 1 φύλλο μαρουλιού στο κέντρο κάθε τορτίγιας και μοιράζουμε το μείγμα του ρυζιού πάνω από τα φύλλα των μαρουλιών.
Διπλώνουμε τις δύο αντίθετες πλευρές κάθε τορτίγιας προς το κέντρο και ρολάρουμε την τορτίγια ώστε να δημιουργήσουμε ένα burrito.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες τορτίγιες.
Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση και σερβίρουμε, προαιρετικά, με το γιαούρτι.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

To ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟΝ άνοιξε το νέο του εστιατόριο SENTA στην πιο κοσμοπολίτικη Στοά της Αθήνας

Αναστάσης Δαφνής

Στριφτή σοκολατόπιτα με καραμέλα

Γιάννης Μαυρίδης

Kέικ ψυγείου με κρέμα τιραμισού και λικέρ αμαρέτο

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live