Το πιο νόστιμο πιάτο των θαλασσινών.
- 1/4 φλ βούτυρο ανάλατο
- 4 ουρές αστακού
- 750 γρ ντοματίνια σε κονσέρβα
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 230 ml χυμό μυδιών
- 2/3 φλ χυμό μήλου
- 150 γρ λιγκουίνι
- 2 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος, προαιρετικά
Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τις ουρές αστακού.
Μαγειρεύουμε, γυρνώντας από όλες τις μεριές, μέχρι να γίνουν ροζ, για 3 λεπτά.
Αποσύρουμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και το αλάτι, μαζί με τον χυμό μυδιών και το χυμό μήλου.
Μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, χωρίς αλάτι, για 7-8 λεπτά.
Σουρώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύοντάς τα.
Χωρίζουμε τα λιγκουίνι σε δύο πιάτα και απλώνουμε δύο ουρές στο καθένα.
Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.
