Υλικά:
8 χουρμάδες ψιλοκομμένους
1/4 φλιτζάνι ωμούς ηλιόσπορους
1/4 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένη καρύδα
1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή έλαιο καρύδας
1 κουταλιά της σούπας σπόρους Chia
2 κουταλιές της σούπας cocoa nibs
Προαιρετικά:
λίγο αλάτι (μια τζούρα)
λαδόκολλα
Προετοιμασία:
- Αναμιγνύουμε τους χουρμάδες, τους ηλιόσπορους, τα αμύγδαλα, το τρίμμα καρύδας, το βούτυρο καρύδας και το αλάτι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο (περίπου 2-3 λεπτά). Μπορείτε να βάλετε αρχικά 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο καρύδας και να προσθέσετε περισσότερο αν το δείτε και δεν αναμιγνύεται εύκολα και χρειάζεται και άλλο.
- Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τους σπόρους chia και τα cocoa nibs και ανακατέψτε τα με το υπόλοιπο μίγμα.
- Σε ένα ταπεράκι έχουμε στρώσει τη λαδόκολλα μας και ρίχνουμε το μίγμα μέσα.
- Το τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει (15-20 λεπτά).
- Το βγάζουμε απο την κατάψυξη και το κόβουμε σε μπάρες.
- Για να αποθηκεύσετε: Τυλίξτε κάθε μπάρα χωριστά σε πλαστικό περικάλυμμα ή λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο σε ένα τάπερ ή σε αεροστεγή σακούλα.
Πηγή: sintagespareas.gr