Gossipstory.gr
Γεύσεις

Καρμπονάρα κλασική με αβγό και καπνιστή πανσέτα

Απλή, πανεύκολη και πεντανόστιμη, η καρμπονάρα μας συστήνεται στην κλασική της εκδοχή, με πανσέτα καπνιστή, αβγό, παρμεζάνα και ελάχιστη κρέμα.

Υλικά:

  • 500γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αβγών
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 150γρ. παντσέτα καπνιστή ή μπέικον σε κομματάκια
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι και σοτάρετε την παντσέτα μέχρι να πάρει χρώμα. 
Σουρώνετε τα ζυμαρικά κρατώντας λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ρίχνετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά μόλις βράσουν και τα αναμιγνύετε με το περιεχόμενο του τηγανιού. 
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά τη σάλτσα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίχνετε λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει για να αποκτήσει μια μεταξένια υφή η μακαρονάδα σας. Σερβίρετε την καρμπονάρα ζεστή, προσθέτοντας επιπλέον παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: olivemagazine.

Related posts

Σοκολατένιες μπουκιές

Γιάννης Μαυρίδης

Ποντιακή Ωτία

supervisor

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live