Gossipstory.gr
Γεύσεις

Χοιρομέρι με γλάσο ανανά – τζιτζιμπύρα

Η ιδανική συνταγή για σήμερα!

Υλικά:

  • 1 1/2 φλ χυμός ανανά
  • 2 φλ τζιτζιμπύρα
  • 1/3 φλ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 8 κιλά χοιρομέρι, μαγειρεμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό ανανά, την τζιτζιμπύρα, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Φαίρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρά.

Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ, με ένα μαχαίρι αφαιρούμε προσεκτικά την πέτσα, αφήνοντας όσο το δυνατό περισσότερο λίπος πάνω στο κρέας.

Βάζουμε το χοιρομέρι σε ένα μεγάλο ταψί.

Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί (έως 2 ε.κ.).

Αλείφουμε το κρέας με 1/4 γλάσο ανανά.

Ψήνουμε, απλώνοντας το υπόλοιπο γλάσο ανανά κάθε 20 λεπτά, για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει.

Αφήνουμε το κρέας να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

 

Related posts

Αυγά με ντομάτα για βουτιές

Γιάννης Μαυρίδης

Τούρτα εκλέρ ψυγείου

editor

Νέες συνεργασίες, νέες lo(w)cal γεύσεις στη Βουλιαγμένη

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live