Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο φούρνου με αρακά

Κοτόπουλο στο φούρνο με πράσο, αρακά και άρωμα από μανταρίνι! Απλό, νόστιμο και χωρίς περιττά λιπαρά!

Υλικά:
2 κομμάτια κοτόπουλο (περίπου 110 γρ. το κάθε ένα)
1 πράσο
1 φλ. αρακά
χυμό από 1/2 λεμόνι
χυμό από 1 μανταρίνι
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.γ μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τη μουστάρδα, το χυμό από το λεμόνι και το  μανταρίνι και το ελαιόλαδο.
  2. Κόβουμε το πράσο σε λωρίδες και ρίχνουμε τις λωρίδες σε ένα πυρέξ ή γάστρα.
  3. Πάνω από το πράσο τοποθετούμε το κοτόπουλο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
  4. Τοποθετούμε και τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  5. Στο πλάι του πυρέξ ρίχνουμε περίπου μισό ποτήρι νερό.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Όταν πάρει χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο σκεπάζουμε το ταψί.
  7. Ρίχνουμε τον αρακά κάτω από το σχεδόν ψημένο κοτόπουλο και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  8. Στη συνέχεια σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μας μέσα μέχρι να σερβίρουμε.

Related posts

Νοστιμότατο κέικ με cranberries

supervisor

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης συμμετείχε στη γιορτή για τα 50 χρόνια του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων

Αναστάσης Δαφνής

Κουνάφα: Παραδοσιακό αιγυπτικό γλυκό!

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live