Ελαφρύ και νόστιμο!
- 4 φλ. καστανό ρύζι basmati για εξωτικές συνταγές
- ¾ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 ½ κ.σ. λάδι
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 3 σταγόνες σόγια σως
- 3 σταγόνες σησαμέλαιο
- 200 γρ κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε κομμάτια
- ½ φλ. καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
- 2 κ.σ. σόγιας σως
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, το αφαιρούμε από το wok και το αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε το wok από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε 3 σταγόνες σόγια σως και 3 σταγόνες σησαμέλαιο στο αβγό, που έχουμε χτυπήσει και το αφήνουμε στην άκρη
Ρίχνουμε ½ κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτουμε το αβγό. Κουνάμε το wok, για να πάει το αβγό παντού, φροντίζοντας να ψηθεί και από τις 2 πλευρές. Το αφαιρούμε από το wok και το ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι στο wok και προσθέτουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, μαζί με το καρότο, την πιπεριά, το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρύο καστανό ρύζι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. σόγια σως και το αβγό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
Σερβίρουμε τοποθετώντας έξτρα σόγια σως στο τραπέζι.