Τι χρειαζόμαστε:
- 300 γρ. σπαγγέτι ή πέννες
- 100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. βούτυρο
- πιπέρι άσπρο
Πώς το κάνουμε:
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και τα σουρώνουμε.
- Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λίπος, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι.
- Βάζουμε πάλι τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα, πάνω στη φωτιά, και ρίχνουμε το μπέικον, την κρέμα γάλακτος καθώς και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για λίγο να ενσωματωθούν.
- Σερβίρουμε την καρμπονάρα αμέσως και πασπαλίζουμε, προαιρετικά, με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι.
Πηγή: sintagespareas.gr