Είμαστε σε μια δύσκολη και μεταβατική περίοδο, γιατί φάγαμε τον “αγλέορα” πριν από λίγες μέρες…
Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας γλυκά χωρίς φόβο και τύψεις! Ένα από αυτά τα γλυκά είναι η κρέπα και αυτή που θα σας συστήσουμε είναι συγκεκριμένα κρέπα βρώμης. Μπορεί η βρώμη να μην είναι και το πιο εύγευστο τρόφιμο, όμως μπορείτε να το μετατρέψετε σε χρόνο μηδέν σε αριστούργημα.
Υλικά:
2 κούπες νιφάδες βρώμης
1 1/2 κούπα γάλα
1 ασπράδι αυγού
1-2 ώριμες μπανάνες
2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
1. Αλέθετε τις νιφάδες βρώμης στον κόφτη και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ (Υπάρχει και βρώμη σε σκόνη για περισσότερη ευκολία)
2. Κόβετε τις μπανάνες στον κόφτη και τις βάζετε και αυτές στο μπολ και μαζί όλα τα υπόλοιπα υλικά
3. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Βάζετε λίγο από το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις γίνει καφέ στις άκρες ελέγξτε αν πρέπει να το γυρίσετε.
5. Αλείψτε την κρέπα με λίγο μέλι και έτοιμη!
Απολαύστε!