Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σοκολατόπιτα με πορτοκάλι και φιστίκι

Θα θέλετε να φάτε όλο το ταψί!

Υλικά
500 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
500 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο

500 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

8 αυγά
100 γρ. φιστίκια

Ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Προσοχη!! Το μπωλ δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό που βράζει γιατί τα υλικά μας θα καούν.

Μόλις λιώσουν βγάζουμε το μπωλ από την κατσαρόλα, το ακουμπάμε πάνω σε μια πετσέτα και ανακατεύοντας διαρκώς, ρίχνουμε με τη σειρά τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα με έναν αυγοδάρτη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης 22 – 24 εκ και μεταφέρουμε τη φόρμα μέσα σε ένα ένα βαθύ ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί νερό, τόσο που να φτάσει σε ύψος τα μισά της φόρμας. Ψήνουμε μέσα στο νερό για 50-60 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε τη φόρμα σε μια σχάρα και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε. Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεφορμάρουμε τη επόμενη μέρα. Για τη διακόσμηση χρησιμοποιούμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, φιστίκια και φλούδες από πορτοκάλι.

Καλή Επιτυχία!

 

Πηγή:cookpad.gr

Related posts

Το Matsuhisa Athens υποδέχεται την άνοιξη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με τις Matsuhisa Sundays και το Umi Bar να αποτελούν πόλο έλξης και αυτή τη σεζόν

Αναστάσης Δαφνής

Muffins με σοκολάτα και μπανάνα με λίγες θερμίδες για την διατροφή μας

supervisor

Ομελέτα φούρνου με πατάτες

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live