Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κοτόπουλο τηγανητό (Kentucky Fried Chicken – KFC)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πανέ, τραγανό και τηγανητό κοτόπουλο! Αγαπημένο των παιδιών και όχι μόνο!

Υλικά

1 κοτόπουλο γύρω στο 1 ½ κιλό (κομμένο σε 8 κομμάτια)
1 ¾ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. σκόρδο αποξηραμένο
1 κ.γλ. κρεμμύδι αποξηραμένο
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλ. θυμάρι
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. πιπέρι
1 μεγάλο αυγό
1/3 φλ. φρέσκο γάλα
2 κ.σ χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Για το τραγανό τηγανητό κοτόπουλο με κρούστα, κόβουμε πρώτα το πουλερικό σε 8 μικρά κομμάτια. Το ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά και τα χτυπάμε με σύρμα.

Ένα ένα κομμάτι κοτόπουλο το πανάρουμε στο αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, το βουτάμε στο χυλό και το κρατάμε πάνω από το μπολ για να στραγγίσει και το ξαναπανάρουμε στο αλεύρι. Ακουμπάμε σε λαδόκολα σε σχάρα και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, σε κατσαρόλα. Μόλις κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία, ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του κοτόπουλου.

Τηγανίζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό το κοτόπουλο. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει.

Αν θέλουμε το βάζουμε σε σχάρα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Ακουμπάμε επάνω σε κάθε κομμάτι ένα κομματάκι βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για περίπου 25 λεπτά για να ροδίσουν καλά.

Πηγή: argiro.gr

Related posts

Leopard bread

editor

Ριγκατόνι με χωριάτικο λουκάνικο στο φούρνο

editor

Τάρτα με κρέμα μπανάνας

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live