Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Θα θέλετε να τα μαγειρεύετε συνέχεια!

Υλικά

8 κολοκύθια
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
50 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. νερό
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/3 ματσάκι δυόσμο
1/3 ματσάκι άνηθο
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι

Για τη σάλτσα

80 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
700 γρ. νερό
1 κύβο κότας
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κρόκους αυγών
1 κ.σ. άνηθο
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο

Για το σερβίρισμα

φρέσκα μυρωδικά
φέτες από 1 λεμόνι
σκορδόψωμο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια. Με έναν εκπυρηνωτή βγάζουμε τη σάρκα από τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τη μισή σάρκα από τα κολοκυθάκια.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 8-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Βάζουμε το ρύζι, το κρασί, 250 γρ. από το νερό, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τον κιμά και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γεμίζουμε τα κολοκύθια με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
Βάζουμε 250 γρ. νερό, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να καβουρδιστεί.
Ρίχνουμε το νερό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, άνηθο, μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τα κολοκύθια με τη σάλτσα, βάζουμε φρέσκα μυρωδικά και φέτες από λεμόνι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Related posts

Χταπόδι στιφάδο στο φούρνο

editor

Πίτσα φτιαγμένη από… καρβέλι – (video)

Αναστάσης Δαφνής

Cinnamon rolls με σάλτσα καραμέλας

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live