Gossipstory.gr
Γεύσεις

Κέικ με ζαχαρούχο

Ένα νόστιμο και «χορταστικό» σνακ για το διάλειμμα.

Υλικά

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (αντιστοιχεί σε 397 γρ.)
4 τεμ. αυγά
50 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο & λίγο ακόμη για τη φόρμα
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & λίγο ακόμη για τη φόρμα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Αδειάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη και έπειτα ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε και αυτά σιγά-σιγά στο μείγμα με το ζαχαρούχο ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα λεπτό μαχαίρι· αν η λάμα του βγαίνει καθαρή, το κέικ έχει ψηθεί, ενώ αν βγαίνει λερωμένη, θα συνεχίσουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά και θα ξαναδοκιμάσουμε. Μόλις βγάλουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Έχει υγρή υφή και πλούσια γεύση.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Related posts

Απάκι τηγανητό σε λάδι καυτερής πιπεριάς

editor

ΟΛΑ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ»: «Κόκκινες» τροφές με αφροδισιακή δράση

Αναστάσης Δαφνής

Γρήγορο σουφλέ με ψωμί του τοστ

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live