Εύκολα και απλά
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. γκρανόλα σοκολάτας (δημητριακά)
50 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. φράουλες
300 γρ. λευκή κουβερτούρα
3 κ.σ. ηλιέλαιο
360 γρ. φυτική κρέμα με 20% λιπαρά (παγωμένη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και της μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Για τη βάση, σε ένα μπολ προσθέτουμε τη γκρανόλα και σπάμε τυχόν μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τη κουβερτούρα και ζεσταίνουμε στα μικροκύματα για 30’’-60’’ μέχρι να λιώσει κ σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε η κουβερτούρα να πάει σε όλη τη γκρανόλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα της βάσης σε αποσπώμενη φόρμα 24 ή 26 εκ. στην οποία έχουμε βάλει μία λαδόκολλα. Σε ένα μπεν μαρί προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα και το ηλιέλαιο. Με μία μαρίζ ή κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πολτοποιούμε στο μούλτι τις ψητές φράουλες έως ότου γίνει λεία σάλτσα.
Στο μίξερ ή σε μπολ με μίξερ χειρός προσθέτουμε τη φυτική κρέμα και χτυπάμε έως ότου αφρατέψει περίπου για 2’-3’. Ενσωματώνουμε τη λευκή κουβερτούρα στην χτυπημένη κρέμα και τη σάλτσα φράουλας. Με απαλές κινήσεις ομογενοποιούμε με μία μαρίζ.
Μεταφέρουμε τη κρέμα στη φόρμα την απλώνουμε σε λεία επιφάνεια και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 – 3 ώρες.
