Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σοκολατένια Pavlova με Καραμελωμένες Μπανάνες

Δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε!

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρέγκα

4 ασπράδια αυγού

1 πρέζα αλάτι

1 + 1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. κόρν φλάουρ

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα κλασική

Για τη σοκολατένια κρέμα και τις μπανάνες

2 μπανάνες

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. ζάχαρη λευκή ή καστανή

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

200 γρ. τυρί μασκαρπόνε

150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

100 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρέγκα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και χτυπάμε με το ΄φουέ΄ για 5 – 7 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να δένει. Παράλληλα προσθέτουμε τη ζάχαρη σε ένα μούλτι και ‘κόβουμε’ για 20’’-30’’.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μίξερ σε 4 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα (με το μίξερ πάντα σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα) για άλλα 5 – 6 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Σε αυτό το σημείο κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και την εσάνς βανίλιας και με απαλές κινήσεις τα ομογενοποιούμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πάρα πολύ λίγο έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια ‘νερά’ σοκολάτας μέσα στην λευκή μαρέγκα.

Σε ένα ταψί 30×40 εκ. προσθέτουμε τη μαρέγκα στο κέντρο του ταψιού και με τη βοήθεια με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή με το πίσω μέρος μιας κουτάλας, το απλώνουμε σε στρογγυλό σχήμα και δημιουργούμε στο κέντρο μία λακούβα.

PROTIP 1: Αν θέλουμε σχηματίζουμε στη λαδόκολλα ένα στρογγυλό σχήμα με ένα πιάτο και μολύβι.
PROTIP 2: Μπορούμε να δώσουμε διάφορα σχήματα στη μαρέγκα με την βοήθεια ενός κορνέ.

Ψήνουμε για 90 λεπτά και στη συνέχεια κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει μέσα στο φούρνο ολοκληρωτικά.

Για τη σοκολατένια κρέμα και τις μπανάνες

Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και λιώνουμε το βούτυρο. Παράλληλα ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε κάθετα σε κυλινδρικά κομμάτια 7-8 εκ. Προσθέτουμε τις μπανάνες δυναμώνουμε την θερμοκρασία σε δυνατή και ανακατεύοντας συνεχώς μαγειρεύουμε για 1 λεπτο, πασπαλίζουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και μόλις γίνει σαν καραμέλα αποσύρουμε το τηγάνι από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη και ομογενοποιούμε. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Κλείνουμε το μίξερ προσθέτουμε τη κουβερτούρα γάλακτος και με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ την ομογενοποιούμε στη κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα στο κέντρο της μαρέγκας και στη συνέχεια στολίζουμε με τις καραμελωμένες μπανάνες και τα φουντούκια.

Related posts

Γαλοπούλα γεμιστή με μήλα και κάστανα

editor

Μικρά κέικ με κανέλα και σοκολάτα

editor

Τούρτα παγωτό με πραλίνα

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live