Μια γλυκιά και δροσερή “αμαρτία”
Υλικά – 1 ταψί μεσαίο
1 λίτρο γάλα καρύδας
50 γραμμάρια ζάχαρη
100 γρ κορν φλάουρ
1-2 πακέτα φρυγανιές
Για το σιρόπι
100 γρ ζάχαρη
100 γρ νερό
2 κουταλιές του γλυκού βανίλια
Για το σερβίρισμα
Καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση
Απλώνουμε τις φρυγανιές μας σε ένα ταψί.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό,τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει.Μόλις λιώσει η ζάχαρη βράζουμε για 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε την βανίλια.Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές ή περιχύνουμε από πάνω.
Μπορείτε να βάλετε 2-3 στρώσεις φρυγανιές
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μας 700 ml και την ζάχαρη αλλά κρατάμε λίγο στην άκρη γάλα 200-300 ml για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μόλις γίνει η κρέμα μας την απλώνουμε πάνω από τις φρυγανιές αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να παγώσει.
Πηγή: Youweekly.gr