Gossipstory.gr
Γεύσεις

Γεμιστό ψωμί με καρμπονάρα

Γεμιστό ψωμί σπέσιαλ που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

ΥΛΙΚΑ
1 καρβελάκι 500-600 γρ.

300 γρ. τυρί μοτσαρέλα ή γκούντα, τριμμένο

200 γρ. βρασμένο κοφτό μακαρόνι

200 γρ. ψημένο φιλέτο κοτόπουλο , κομμένο σε λεπτές φέτες

150 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον

250-300 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

20 ml λευκό κρασί

1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα. Κόβουμε προσεκτικά με ένα πριονοτό μαχαίρι το καπάκι από το καρβελάκι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα από μέσα.

Παίρνουμε ένα πινέλο, βουτυρώνουμε το εσωτερικό του ψωμιού και το ψήνουμε 10 λεπτά στους 180°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι, προσθέτουμε το σκόρδο και το μπέικον, σoτάρουμε 3 με 4 λεπτά και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε την κρέμα για να πάρει μια βράση, ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε 1 λεπτό.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα 200 γρ. τυρί τριμμένο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να ομογενοποιηθούν.

Γεμίζουμε το καρβελάκι, ρίχνουμε από πάνω και τα 100 γρ. τυρί, το σκεπάζουμε, βουτυρώνουμε από πάνω το καρβελάκι και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 15 λεπτά.

Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.

Related posts

Matsuhisa Athens

Κέικ Μπανάνα

supervisor

Καρυδόπιτα καλοκαιρινή

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live