Gossipstory.gr
Γεύσεις

Χταπόδι τηγανητό

Ένα νηστίσιμο φαγητό που θα το λατρέψουν μικροί-μεγάλοι!

Συστατικά

1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
100 γρ. νερό

1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
2 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης

1 σκ. σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κιλό χταπόδι

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι
πιπέρι

400 ml ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα

200 γρ. μαγιονέζα
1 κ.γ. κάρι
ξύσμα, από 1 λεμόνι
χυμό, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

δυόσμο
1 λεμόνι, σε φέτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ξίδι, το νερό, τους κόκκους πιπεριού, τους κόκκους από το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και τα κοτσάνια από τον μαϊντανό.
Καθαρίζουμε το χταπόδι, χωρίζουμε τα πλοκάμια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε τα κομμάτια από το χταπόδι στο μπολ και ανακατεύουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
Μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το κάρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το χταπόδι με τη σάλτσα, δυόσμο και φέτες λεμονιού.

 

Πηγή:akispetretzikis.com

 

Related posts

Σπιτικά Cupcakes

supervisor

Τηγανιά κοτόπουλο με μανιτάρια και μουστάρδα

Κοτόπιτα Με Philadelphia, Πράσο & Μυρωδικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live