Gossipstory.gr
Σχέσεις & Σεξ

Σεξ: Το μέγεθος επηρεάζει τελικά την απόλαυση; Τι λένε οι επιστήμονες

“Το μέγεθος μετράει ή όχι”, ένα ερώτημα που ακόμα δεν έχει βρει την κοινή απάντηση…

Τι λέει όμως η επιστήμη, γύρω από αυτό το “φλέγον” θέμα;

Ο Dr Θάνος Ε. Ασκητής, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας εξηγεί… την αλήθεια!

ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΝΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ;
-Το μέγεθος του πέους χαρακτηρίζεται από το μήκος και από τη διάμετρό του.
-Το μήκος ενός φυσιολογικού πέους στον ενήλικα (κλείσιμο της εφηβείας) κυμαίνεται κατά μέσο όρο 12-15 cm σε στύση.
-Η μέση διάμετρος σε χάλαση υπολογίζεται σε 2,8 cm.
-To μέγεθος αυτό παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.
-Πραγματικές μικροφαλλίες είναι σπάνιες και χαρακτηρίζονται όταν το μήκος είναι μικρότερο από 10cm σε στύση.
-Το μέγεθος του πέους δεν εκτιμάται ποτέ όταν βρίσκεται σε χάλαση.
-Τα υπερμεγέθη πέη είναι δυνατόν να εμφανίσουν λόγω της γεωμετρίας τους στυτικά προβλήματα, εξαιτίας της αυξημένης αιμάτωσης που απαιτούν.

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ;
Οι μύθοι και οι αντιλήψεις από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μιλούν και δείχνουν τον μεγάλο φαλλό που εκφράζει τον “σούπερ” άντρα, τροφοδοτώντας τις φαντασιωσικές φοβίες του αντρικού πληθυσμού με το άγχος και την αγωνιώδη σύγκριση του πόσο μεγάλο και περήφανο είναι. Οι συσχετίσεις αυτές μιας κοινωνικής κουλτούρας που σηματοδοτεί τη λατρεία του αντρικού οργάνου και την υποταγή της γυναίκας σε αυτό, σκιαγραφούν τη διαφυλική ανταγωνιστική επικράτηση όταν και η γυναίκα προσπαθώντας να αμφισβητήσει την αντρική κυριαρχία στο κρεβάτι, του δείξει ότι υπολείπεται σε εκατοστά.

Η εκδραμάτιση αυτής της λογικής απέχει πολύ από την πραγματικότητα που θέλει να εκφράζει με τις σωστές ιατρικές και επιστημονικές εκτιμήσεις, τη μη συσχέτιση μεγέθους πέους και σεξουαλικής ικανοποίησης της γυναίκας. Όσο κι αν σήμερα πολλά περιοδικά καλούν τους άντρες να δούνε το μέγεθος του πέους τους και να τους υποσχεθούν μέσα από αυτό θαυμάσιους γυναικείους οργασμούς, η αλήθεια σταματάει στην πραγματική σωματική επαφή και την τεχνική της σεξουαλικής πράξης, που ο εραστής σεξουαλικός σύντροφος προσφέρει απόλαυση και ηδονή στη γυναίκα με όλη τη σεξουαλική του μαγεία.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ;
-Η αύξηση του μεγέθους το πέους είναι εφικτή μόνο μετά από χειρουργική επέμβαση.
-Διάφοροι μύθοι οι οποίοι προβάλλουν ως δυνατότητα αύξησης του πέους φαρμακευτικά σκευάσματα είτε συσκευές είναι ανακριβείς.
-Οι χειρουργικές αυτές επεμβάσεις συνήθως γίνονται για αισθητικούς λόγους και για βελτίωση της αυτοεκτίμησης του άντρα.
-Απαραίτητο είναι πριν από τη χειρουργική επέμβαση να προηγείται ψυχομετρική εκτίμηση και ενδεχόμενη ψυχιατρική προσέγγιση, δεδομένου ότι μεγάλο ποσοστό νεαρών κυρίως αντρών, ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή με το άγχος του φόβου της μικροφαλλίας που τους καθηλώνει και τους δημιουργεί πολλαπλά ψυχολογικά προβλήματα, αγγίζοντας την καθημερινή τους έκφραση, οργανώνοντας ακόμη απελπιστικές σκέψεις αυτοκτονίας, αν μάλιστα ένα αγόρι βιώσει μια τραυματική εμπειρία σεξουαλικής επαφής, με γυναίκα που ανώριμα και ρηχά του αμφισβητεί το γεννητικό του μόριο.

-Οι χειρουργικές επεμβάσεις διακρίνονται σε 2 είδη:
1. Χειρουργικές επεμβάσεις επιμήκυνσης με διατομή του κρεμαστήρα συνδέσμου του πέους και διαφόρων ειδών πλαστικές του δέρματος του εφηβαίου.
2. Χειρουργικές επεμβάσεις πάχυνσης του πέους, είτε με τοποθέτηση αυτόλογου λίπους που λαμβάνεται με λιποαναρρόφηση από το κοιλιακό τοίχωμα, είτε με τοποθέτηση δερμολιπώδους μοσχεύματος, το οποίο λαμβάνεται είτε από τις βουβωνικές είτε από τις γλουτιαίες πτυχές αμφοτερόπλευρα.

Πηγή:t-life.gr

Related posts

Είναι καλός στο κρεβάτι όταν…

supervisor

Αυνανισμός: Πόσο ωφέλιμος είναι για την υγεία των ανδρών;

Γιάννης Μαυρίδης

Η προδοσία χειρότερη από την απιστία

supervisor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live