Η βρόμη και τα κράνμπερι μας δίνουν ενέργεια, ενώ η κρέμα σοκολάτας της γέμισης χαρίζει πιο πλούσια, γεμάτη γεύση.
Υλικά
Κούκις
300 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κύβους (από το ψυγείο)
165 γρ. ζάχαρη σκούρα, καστανή
1 κ.γ. αλάτι χοντρό
40 γρ. μέλι
2 τεμ. αυγά μικρά
165 γρ. νιφάδες βρόμης
225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. κράνμπερι ξερά
600 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
Εκτέλεση
Κούκις
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, με τη σειρά που αναγράφονται, αφήνοντας για το τέλος τα κράνμπερι. Μόλις τα έχουμε ρίξει όλα και έχει γίνει μια σχετικά σφιχτή ζύμη, προσθέτουμε τα κράνμπερι και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να σφίξει. Προτιμότερο είναι να την αφήσουμε ένα ολόκληρο βράδυ.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 4 χιλ. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 8-10 εκ. ή με ένα φλιτζάνι σε αυτή τη διάμετρο κόβουμε μπισκότα και τα μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160◦C-170◦C για 13-14 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν, ενώ στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Γέμιση
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Δεν χρειάζεται να λιώσει όλη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει. Την αδειάζουμε πάνω από τη λιωμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μία κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει (τόσο που να αλείφεται). Αλείφουμε με αυτό τα μισά κούκις και καλύπτουμε με τα άλλα μισά, φτιάχνοντας σάντουιτς.
Πηγή: steliosparliaros.gr