Λιώνει στο στόμα!
Υλικά Συνταγής
5 βρασμένες πατάτες
4 τρυφερά κολοκύθια μέτρια
2 κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο
6 αυγά
3 φλ. γάλα
1 ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ψιλοκομμένο βραστό ζαμπόν
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλ. σκληρή φέτα τριμμένη
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
6 κ.σ γεμάτες φρυγανιά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την εύκολη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, βράζοντας πρώτα τις πατάτες.
Τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι ή τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
Τρίβουμε και τα κολοκύθια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια όπως και το σκόρδο.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το αλεύρι και δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που θα το βάλουμε.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
Η τελική ζύμη πρέπει να θυμίζει τη σύσταση του κέικ.
Πασπαλίζουμε ένα ταψί με τη μισή φρυγανιά και λίγο λάδι, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 50΄περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει τραγανή κρούστα.
Αφήνουμε 10΄να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr