Το «Τι κάνεις;» που έστειλε, μετατράπηκε σε «thank you, next» στην πιο σύντομη συζήτηση ever, αλλά υπάρχει εξήγηση.
Και εκεί που έλεγες η τύχη σου στα προσωπικά δεν θα λάμψει ούτε αυτόν τον μήνα, γκλιν γκλιν, ένα μήνυμα στο Instagram σου λέει πως ίσως κάνεις λάθος. Και τι περίεργο, δεν είναι ούτε από κάποιον πρώην σου, ούτε από κάποιον γνωστό σου, αλλά από έναν τυχαίο follower , που δεν έχεις συναντήσει ποτέ από κοντά.
Ο διάλογος του… άπνευστου φλερτ
«Καλησπέρα. Τι κάνεις;» λέει εκείνος.
«Καλά είμαι. Εσύ;» λες εσύ.
Συνεχίζει εκείνος ρωτώντας:
«Πού σε πετυχαίνω;» για να λάβει την απάντηση:
«Σπίτι» και να σχολιάσει «Ωραία».
Και μετά αυτό το «Ωραία» και τις δύο αυτές ερωτήσεις σε ένα άτομο, που δεν γνωρίζεις καθόλου – αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ενδιαφέρθηκες να μάθεις – το απόλυτο τίποτα. Η κουβέντα σταματάει εκεί.
Ναι, ξέρω φίλη μου, πως σου έχει συμβεί κι εσένα. Ίσως με αυτές τις ερωτήσεις, ίσως και με ένα σχόλιο παραπάνω.
Σίγουρα όμως, σε έβαλε σε σκέψεις το γιατί να μπει κάποιος στη διαδικασία να σου στείλει ένα μήνυμα – που από μόνο του δηλώνει μια κίνηση ενδιαφέροντος – αν είναι τελικά να ολοκληρωθεί η κουβέντα σας στα 10 λεπτά και χωρίς καν να μάθει στην πραγματικότητα τα ενδιαφέροντά σου.
Να σε αφήνει στο «διαβάστηκε» ή να μη διαβάζει ποτέ το μήνυμά σου; Yπάρχει και χειρότερη επιλογή…
Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι: Aρχικά στην digital αυτή εποχή που ζούμε, όσο κι αν σε πληγώνει, κάποιος μπορεί να μιλάει ταυτόχρονα και με σένα και με άλλες δύο ή και τρεις κοπέλες. Γιατί να συνεχίσει την κουβέντα μαζί σου, όταν κάποια άλλη του έχει απαντήσει αυτό που ήθελε να διαβάσει για να συνεχίσει την κουβέντα. Μην μου πεις ότι δεν σκέφτηκες ότι έχει στείλει μήνυμα σε άλλες 5-6 άγνωστές του.
Η αλήθεια είναι επίσης, πως εν έτει 2024, όλοι είναι πιο ανυπόμονοι.
Αν δηλαδή η ανταπόκριση δεν είναι τόσο «ζεστή» από τη μεριά σου σε αυτά τα δύο basic μηνύματα σχεδόν στο δευτερόλεπτο, δεν θα προσπαθήσει να σε προσεγγίσει περισσότερο.
Μα έτσι γίνεται όμως, το σωστό το «τίμιο» φλέρτ;
Μήπως όλες οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης έχουν παρερμηνευτεί από το αντρικό φύλο; Δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρούνται dating apps. Γιατί οκ, σε ένα dating app έχει μεγαλύτερη λογική όλη αυτή η ανυπομονησία για ανταπόκριση;
Μήπως έχεις γίνει μάστερ στο Caspering, ή αλλιώς Friendly Ghosting, χωρίς να το ξέρεις;
Από την άλλη υπάρχει και η περίπτωση του «βαριόμουν και δεν είχα τι να κάνω».
Δεν υπάρχει δηλαδή, κάποιο συγκεκριμένο ενδιαφέρον από τον άλλο για σένα, απλά είπε να δοκιμάσει την τύχη του, βλέποντάς σέ online και ελπίζοντας πως ίσως προκύψει κάτι.
Εδώ έχουμε όμως το εξής πρόβλημα. Αν δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τον άλλο, πώς μπορείς να κάνεις μια ενδιαφέρουσα κουβέντα, ώστε να λάβεις και την απαραίτητη ανταπόκριση; Δεν μπορείς.
Γι’ αυτό και δεν προσπαθείς να συνεχίσεις την κουβέντα και προχωράς σαν το «μικρό φαντασματάκι» σε άλλη διαδικτυακή συζήτηση. Άδικο κι αυτό από μεριάς σου προς τον άλλο.
Το πιο σημαντικό πάντως και κάπως ανησυχητικό, είτε συνέβη το ένα, είτε το άλλο, είναι το γεγονός πως έχει χαθεί η έμπνευση όσον αφορά στο φλερτ, στον έρωτα και στο πώς να προσεγγίσεις κάποιον που σε ενδιαφέρει, διαδικτυακά αλλά και live.
Γιατί ο άλλος, φίλη μου, πρέπει να σε ενδιαφέρει. Αν δεν σε ενδιαφέρει, μήπως πρέπει κι εσύ να είσαι πιο επιλεκτική στις συνομιλίες που ανοίγεις;
Πηγή: Queen.gr