Gossipstory.gr
Γεύσεις

Υγιεινά ντόνατς για εσένα που θέλεις γλυκό αλλά κάνεις δίαιτα!

Όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε δίαιτα τότε ξαφνικά θυμόμαστε όλα τα αμαρτωλά γλυκά του κόσμου και θέλουμε να τα φάμε…

Ευτυχώς όμως τα κολάσιμα γλυκά μπορούν πολύ εύκολα να ενταχθούν στο διατροφικό σας πρόγραμμα και να μην αισθάνεστε ενοχές για τις θερμίδες που θα λάβετε. Τα υγιεινά ντόνατς που θα φτιάξετε θα είναι η αγαπημένη στιγμή της ημέρας…

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
3/4 κούπας γάλα 1%, στο οποίο θα προσθέσετε 1 κ.γ. λεμόνι ή ξύδι και θα το αφήσετε περίπου 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να «κόψει»
2 μεγάλα αυγά
1/4 κούπας μέλι
2 κ.σ. βούτυρο
1 βανίλια

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC με αντιστάσεις.
Χρησιμοποιείστε ειδικό ταψάκι για donuts (συνήθως είναι αντικολλητικά οπότε δεν χρειάζεται να το αλευρώσετε ή να το βουτυρώσετε).
Κοσκινίστε το αλεύρι και τα υπόλοιπα ξηρά υλικά και ανακατέψτε τα μεταξύ τους σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε άλλο σκεύος, χτυπήστε καλά το γάλα, τα αυγά το βούτυρο (λιωμένο) και το μέλι.
Ρίξτε σιγά-σιγά το υγρό μίγμα μέσα στα ξηρά υλικά, και ανακατέψτε μαλακά μέχρι να ενσωματωθούν. Μην χτυπήσετε το τελικό μίγμα περισσότερο.
Γεμίστε κάθε θήκη από το ταψάκι κατά τα 3/4 και τοποθετήστε το στη μεσαία θέση του φούρνου. Τα ψήνετε μέχρι να έχουν ελαστικότητα όταν τα πιέζετε και να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα γύρω-γύρω (όχι από πάνω). Χρειάζονται περίπου 10 λεπτά.
Αφήστε τα 3-4 λεπτά μέσα στο ταψάκι να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας το ταψί και γαρνίρετε τα με ότι σας αρέσει.

Related posts

Σνίτσελ χοιρινό αλα κρέμ

editor

Ρεβυθοκεφτέδες

supervisor

Πουτίγκα φράουλας

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live