Καλοκαιράκι και θαλασσινά πάνε μαζί, γι’αυτό σήμερα σας προτείνουμε ένα άκρως απολαυστικό φαγητό!
Υλικά:
- 1 κιλό χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια
- 3/4 φλ. ελαιόλαδο
- 8 μικρά κρεμμύδια σε φέτες
- 3 δαφνόφυλλα
- 2 φλ. λιωμένες ντομάτες
- 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του, για 10-15 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 20-25 λεπτά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και κατόπιν τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ελαφρά για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά προς μέτρια-χαμηλή, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει, για 25 λεπτά.
Εάν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το καπάκι.