Gossipstory.gr
Γεύσεις

Χοιρινά φιλετάκια με κρούστα μυρωδικών

Η ιδανική συνταγή για γεύμα με φίλους!

Υλικά:

  • 6 χοιρινά φιλετάκια
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 φλ φρυγανιά, τριμμένη
  • 4 κ.σ. μυρωδικά, ψιλοκομμένα (θυμάρι, δεντρολίβανο, εστραγκόν, φασκόμηλο, ρίγανη)
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/4 φλ ελαιόλαδο
  • νιφάδες θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια.

Σε τρία διαφορετικά ρηχά μπολ βάζουμε ξεχωριστά το αλεύρι, τα ελαφρώς χτυπημένα αβγά και τη τριμμένη φρυγανιά.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την παρμεζάνα στη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.

Περνάμε ένα φιλετάκι από το αλεύρι και τινάζουμε για να φύγει το περιττό.

Περνάμε από τα χτυπημένα αβγά και στραγγίζουμε καλά να φύγει το περιττό αβγό.

Πιέζουμε τέλος το φιλετάκι πάνω στο τριμμένη φρυγανιά και το καλύπτουμε ολόκληρο.

Αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε με όλα τα φιλετάκια.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Μαγειρεύουμε τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά, για 3-5 λεπτά την κάθε μια.

Βγάζοντας τα φιλέτα από το τηγάνι, πασπαλίζουμε με το θαλασσινό αλάτι.

Σερβίρουμε ζεστά.

Related posts

Κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο

editor

Λεμονάτο στήθος κοτόπουλου

editor

Κολοκυθόπιτα νηστίσιμη χωρίς φύλλo

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live