Μπορούμε να παραλείψουμε το βήμα με τη μαρμελάδα και να ψήσουμε τα μπισκότα σκέτα, αν το προτιμάμε.
Υλικά
130 γρ. αμύγδαλο φιλέ
40 γρ. λιναρόσπορο
60 γρ. ινδοκάρυδο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
αλάτι
70 γρ. λάδι καρύδας
40 γρ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. μαρμελάδα φράουλας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
Χτυπάμε στο μούλτι το αμύγδαλο μέχρι να γίνει σκόνη.
Αδειάζουμε τη σκόνη αμυγδάλου σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια χτυπάμε τον λιναρόσπορο μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Ρίχνουμε τη σκόνη του λιναρόσπορου στο μπολ με τη σκόνη αμυγδάλου μαζί με το ινδοκάρυδο, τη σόδα και το αλάτι.
Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Απλώνουμε σε ένα ίσιο ταψί μία λαδόκολλα.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι 5 εκ. και βάζουμε 2 κ.γ. από το μείγμα.
Πατάμε με τη πίσω πλευρά του κουταλιού το μείγμα μέσα στο τσέρκι για να ισιώσει και αφαιρούμε το τσέρκι.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα μέχρι να φτιάξουμε 15 στρογγυλά μπισκότα.
Με τον δείκτη μας πιέζουμε το κέντρο του κάθε μπισκότου ελαφρά μέχρι να δημιουργήσουμε μια μικρή λακουβίτσα.
Μέσα σε κάθε λακουβίτσα ρίχνουμε 1/3 κ.γ. μαρμελάδα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Όταν βγουν τα μπισκότα από τον φούρνο θα είναι πολύ μαλακά και εύθραυστα, αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Πηγή:akispetretzikis.com
