Αναρωτιέστε πώς να σερβίρετε ένα όχι και τόσο καλό κρασί χωρίς να δυσαρεστηθούν οι καλεσμένοι σας; Η επιστήμη βρήκε τη λύση. Θα το προσφέρετε με τυρί.
Φαίνεται ότι το τυρί βγάζει στην επιφάνεια τα φρουτώδη αρώματα του κρασιού αυξάνοντας έτσι την απόλαυση όσων το γεύονται.
Η έρευνα εξηγεί γιατί ταιριάζουν τόσο το κρασί με το τυρί και πάντα σερβίρονται σε συνδυασμό, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ερευνητές από το Centre for Taste and Feeding Behaviour της Ντιζόν της Γαλλίας ζήτησαν από 31 λάτρεις του κρασιού να δοκιμάσουν διάφορα κρασιά και τυριά και να βαθμολογήσουν την ευχαρίστηση που έπαιρναν. Όλα τα κρασιά είχαν καλύτερη γεύση μετά το τυρί.
Διαβάστε περισσότερα στο: www.now24.gr