Αν ο δρόμος σου σε βγάλει προς τα εκεί, πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα παρακάτω:
Μία μικρή περιπλάνηση στην συμπρωτεύουσα θα σε πείσει για τα καλούδια του τόπου. Γλυκείς και αλμυροί θησαυροί σε περιμένουν να τους γευτείς.
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Είναι φρέσκο, τραγανό, μυρωδάτο και άκρως παραδοσιακό.
Τρίγωνα Πανοράματος:
Το γλύκισμα – λόγος για να πάρεις τον ανηφορικό τον δρόμο και να διανύσεις 524 χλμ. Χειροποίητο τρίγωνο-χωνί από τραγανόφύλλο, βουτηγμένο σε σιρόπι, μέσα φρέσκια κρέμα patisserie. Εμπνευσμένο από τον Πόντιο Ελενίδη το 1960.
Γεμιστό τσουρέκι:
To έφεραν εδώ οι Μικρασιάτες και Πολίτες από τις «αλησμόνητες πατρίδες». Σήμερα θα το βρεις με τις πιο ευφά-νταστες γεμίσεις. Κάστανο, ξηροί καρποί και σοκολάτα είναι από τις αγαπημένες μας!
Μπουγάτσα:
Έδεσμα – έμβλημα. Σήμα κατατεθέν της νύμφης του Θερμαϊκού. Την έφεραν οι πρόσφυγες το 1922, Την απολαμβάνεις γλυκιά (με κρέμα, ζάχαρη άχνη & κανέλα) ή αλμυρή, με τυρί, σπανάκι ή κιμά.
Διαβάστε επίσης:
Χωριά βγαλμένα από παραμύθι! – (φωτο)




