Ένα εύκολο σνακ με φρούτα εποχής για τον καφέ σας
Υλικά
- 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
- 200 γραμμ. φράουλες
- 50 γραμμ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 αυγό
- 60 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 60 γραμμ. Βούτυρο
- 60 γραμμ. σκόνη αμυγδάλου
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και την τρυπάτε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Τοποθετείτε στην επιφάνειά της ένα λαδόχαρτο και μερικά όσπρια και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15′.
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αυγό και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα έως ότου ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα προσθέτετε τη σκόνη αμυγδάλου και το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα.
Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα και την ψήνετε για 10′ ακόμη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε για 5′ τα αμύγδαλα.
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε κάθε φράουλα στη μέση.
Τοποθετείτε πάνω στην τάρτα, αφού την έχετε αφήσει πρώτα να κρυώσει, τις φράουλες, τα αμύγδαλα, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και σερβίρετε.