Gossipstory.gr
Γεύσεις

Τάρτα με φράουλες και αμύγδαλα

Ένα εύκολο σνακ με φρούτα εποχής για τον καφέ σας

Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • 200 γραμμ. φράουλες
  •  50 γραμμ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • 60 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γραμμ. Βούτυρο
  • 60 γραμμ. σκόνη αμυγδάλου

Εκτέλεση
Τοποθετείτε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και την τρυπάτε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Τοποθετείτε στην επιφάνειά της ένα λαδόχαρτο και μερικά όσπρια και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15′.
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αυγό και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα έως ότου ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα προσθέτετε τη σκόνη αμυγδάλου και το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα.
Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα και την ψήνετε για 10′ ακόμη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε για 5′ τα αμύγδαλα.
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε κάθε φράουλα στη μέση.
Τοποθετείτε πάνω στην τάρτα, αφού την έχετε αφήσει πρώτα να κρυώσει, τις φράουλες, τα αμύγδαλα, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και σερβίρετε.

Related posts

Κέικ με ζαχαρούχο

editor

Σουβλάκια με μαλακό τυρί Μαστέλο Χίου και λαχανικά!

supervisor

Πατατόπιτα σε ζύμη ψωμιού

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live