Gossipstory.gr
Γεύσεις

Τάρτα κρεμμυδιού

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 130 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό κρεμμύδια μεγάλα
  • 200 γρ. άπαχο μπέικον
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί
  • 200 γρ. έμενταλ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε ζύμη για τάρτα με το αλεύρι, 100 γρ. βούτυρο, αλάτι και 3 κ.σ. κρύο νερό. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την τοποθετούμε σε μια φόρμα τάρτας. Την τρυπάμε πολλές φορές με το πιρούνι και την ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 10 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το μπέικον.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε το μπέικον. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, ανακατεύοντας συχνά.

Καρυκεύουμε με κύμινο, μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε τα τυριά. Αναμειγνύουμε την κρέμα, τα αβγά και το κορν φλάουρ. Αδειάζουμε τα κρεμμύδια πάνω στην ψημένη ζύμη και τα περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας. Πασπαλίζουμε την τάρτα με τα τυριά και την ψήνουμε για 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου ώσπου να ροδοκοκκινίσει.
Τη σερβίρουμε αμέσως.

πηγή: radicio.com

Related posts

Μυστικό μακροζωίας…τα καυτερά φαγητά

Αναστάσης Δαφνής

Το εύκολο παστίτσιο της Ελένης

supervisor

Η Ναταλία Δραγούμη στο Munchy’s Burger Restaurant στην πλατεία της Κηφισιάς!

Αναστάσης Δαφνής

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live