Η σος με αβοκάντο είναι πολύ νόστιμη και παράλληλα θρεπτική.
Υλικά:
3 ώριμα αβοκάντο
1 σκ. σκόρδο
χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μέτρια ντομάτα χωρίς τους σπόρους, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία:
Καθαρίζετε τα αβοκάντο, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το εσωτερικό κουκούτσι. Τα βάζετε σε μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε με το πιρούνι. Βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τα άλλα υλικά, κρατώντας τη μισή πιπεριά για το τέλος. Τα κάνετε ένα και προσθέτετε το μείγμα στο αβοκάντο. Ανακατεύετε πολύ καλά και δοκιμάζετε αν χρειάζεται άλλο αλατοπίπερο. Γαρνίρουμε με την πιπεριά που κρατήσατε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Διαβάστε επίσης: