Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σπαράγγια ομελέτα

Κάθε χρόνο, στις αρχές της άνοιξης, πηγαίναμε με την γιαγιά μου στα χωράφια της περιοχής, και μαζεύαμε τα πιο αγαπημένα μου χορταρικά: σπαράγγια και οβριές.

Τα σπαράγγια γίνονται καταπληκτική ομελέτα, τις δεοβριές τις κάνουμε βραστές.
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Υλικά:

• ένα ματσάκι άγρια σπαράγγια
• 3 αυγά
• 1 κουτ. σούπας γάλα
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα σπαράγγια.
  • Με ένα μαχαιράκι κόβουμε το σκληρό κάτω κομμάτι και το πετάμε.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα σπαράγγια, το λάδι, το αλάτι και νερό που να τα σκεπάζει.
  • Βράζουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν, να πιουν το νερό και να μείνουν με το λάδι τους.
  • Μ᾿ ένα πηρούνι, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, τ᾿ αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε στο τηγάνι, να καλύψουν τα σπαράγγια.
  • Όταν η ομελέτα πάρει χρώμα από κάτω, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, ή δίσκου, ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.

Τη σερβίρουμε ζεστή.

  • Συνδυάζονται πολύ ωραία με τις άγριες οβρυές και συχνά βρίσκονται παρέα κοντά σε θάμνους, σε ακαλλιέργητους αγρούς και χωράφια, κυρίως κάτω από ακαλλιέργητες ελιές.
  • Μαζεύουμε τους τρυφερούς βλαστούς, δηλαδή τα νέα βλαστάρια που βγαίνουν γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου.
  • Στο μάζεμα προσέχουμε το μαλακό πάνω μέρος του κορμού, γιατί είναι ευαίσθητο και σπάει εύκολα.
  • Με ένα μαχαιράκι καθαρίζουμε το σκληρό κάτω κομμάτι και το πετάμε.

Πηγή: faghta-giagias.blogspot.com

Related posts

Κέικ τσουρέκι

editor

Αφράτη ζαμπονοτυρόπιτα

editor

Τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live