Καλοκαιρινές μακαρονάδες…
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
12-16 ντοματίνια,
250 γρ. mozzarella (ή ξινομυζήθρα),
2 σκελίδες σκόρδο,
μερικά φύλλα βασιλικού
Διαδικασία:
Ξεκινάς να βράζεις τα ζυμαρικά σου. Παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο (ή ακόμα καλύτερα λιωμένο) σκόρδο και το τσιγαρίζεις. Ρίξε τα ντοματίνια σίγουρα θα βγάλουν τα υγρά τους και θα μαγειρευτούν σε αυτά για λίγη ώρα. Όταν τα δεις να μαλακώνουν λίγο και να μαζεύουν, είναι έτοιμα. Κλείνεις τη φωτιά και προσθέτεις τα φύλλα βασιλικού στο τηγάνι, ανακατεύοντας ελαφρά για να πάρε άρωμα. Προσθέτεις τα ζυμαρικά και ανακατεύεις καλά. Τελευταία κόβεις την mozzarella ή την ξινομυζήθρα σε κομματάκια και την προσθέτεις είτε στα ζυμαρικά, ανακατεύοντας είτε σε κάθε πιάτο ξεχωριστά, αν δεν θες να λιώσει στο ανακάτεμα λόγω θερμοκρασίας.
Διαβάστε επίσης:
