Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1 κονσέρβα τοματάκια
- 1 ποτηράκι κρασί
- 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζάνι λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 φλυτζάνι κρασί κόκκινο
Εκτέλεση:
-Καθαρίζετε τις σουπιές από το κόκκαλο, τα εντόσθια και το μελάνι τους
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
-Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε
-Ρίχνετε και τις σουπιές
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε την τομάτα και τον πελτέ
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Αλατοπιπερώνετε
-Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του
πηγή: