Gossipstory.gr
Γεύσεις

Σοκολατόπιτα με τρεις σοκολάτες…

Απλή σοκολατόπιτα!

Υλικά: 

250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
4 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
2 πρέζες ανθός αλατιού
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
250 γρ. πικρή σοκολάτα
250 γρ. φουντούκια ψημένα
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
2 συσκευασίες μπισκότα

Διαδικασία: 

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αλέθουμε τα φουντούκια αφού κρυώσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Ψιλοκόβουμε τις δυο σοκολάτες γάλακτος και την πικρή και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνουν.
Χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ για 5′ και προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρεμώσουν και να ασπρίζουν. Έτσι εξουδετερώνουμε την μυρωδιά του αβγού.

Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο, το κονιάκ και το αλάτι και με σύρμα ανακατεύουμε το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το φουντούκι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος σπάμε σε κομμάτια την μια συσκευασία μπισκότα και τη ρίχνουμε στο μείγμα, μαζί με την λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε.

Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε, το ανοίγουμε και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο, μακρόστενο ταψί. Αδειάζουμε το μισό μείγμα, κάνουμε μια στρώση τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 15′. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και την σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

Related posts

Εύκολη τάρτα σοκολάτα-καραμέλα

editor

Pollo guisado

editor

Ο Νίκος Πάπας της ESPRESSE Α.Ε σε διαδικτυακή εκπαίδευση για την προετοιμασία και παραγωγή espresso!

Γιάννης Μαυρίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live