Έρχονται μέρες γιορτής και ένα γλυκό για να κεράσετε θα το χρειαστείτε.
Το πιο εύκολο και γρήγορο cheese cake σοκολάτας είναι αυτό και θα το λατρέψετε.
Υλικά:
250 γραμ. τυρί κρέμα
1 κουτί σαντυγί
350 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί μπισκότα πτι μπερ
100 γραμ. μαργαρίνη
3 σοκολάτες κουβερτούρα
Προετοιμασία:
Τρίψτε τα μπισκότα και λιώστε την μαργαρίνη για την βάση του γλυκού. Τα ανακατεύετε και τα απλώνετε σε ένα πυρέξ, πιέζοντας καλά. Βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσει και ξεκινήστε με την κρέμα.
Χτυπήστε την σαντυγί να αφρατέψει και λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέστε την μισή κρέμα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και σιγά σιγά ανακατεύετε με το μείγμα και τα υπόλοιπα υλικά. Το απλώνετε πάνω στην βάση με προσοχή και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεί.
Το γλυκό είναι έτοιμο. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με λίγη τρούφα ή τριμμένο μπισκότο ή ακόμα και γλάσο σοκολάτας.
Από την Χρυσάνθη Στέτο
