Η πιο γευστική σαλάτα!
Υλικά:
- 450 γρ πατάτες μικρές
- αλάτι
- 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
- 300 γρ φασολάκια με κομμένες τις άκρες
- 4 μεγάλα αβγά
- 1/4 φλ λευκό ξύδι
- 1/2 κρεμμύδι, λιωμένο (περίπου 2 κ.σ.) + μερικές ροδέλες για γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο
- Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 3/4 φλ ελαιόλαδο
- 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση ή στα 4
- 1 μαρούλι σαλάτα, τα φύλλα χωρισμένα
- 6 ραπανάκια, κομμένα στα 4
- 2 κονσέρβες τόνο (155 γρ Χ 2) σε ελαιόλαδο, σουρωμένο
- 1/2 φλ ελιές μαύρες
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και αλατίζουμε. Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι, για περίπου 5 λεπτά.
Σουρώνουμε και βάζουμε σε ένα μέτριο μπολ.
Ραντίζουμε με κρασί και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε αλατισμένο νερό.
Γεμίζουμε ένα μπολ με παγωμένο αλατισμένο νερό.
Βάζουμε τα φασολάκια στο νερό που βράζει και μαγειρεύουμε για 2-4 λεπτά. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε αμέσως στο παγωμένο νερό.
Σουρώνουμε και στεγνώνουμε.
Βάζουμε τα αβγά στην κατσαρόλα, που βράσαμε τις πατάτες και καλύπτουμε με νερό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζουμε το καπάκι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε για 10-12 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα αβγά μας σε κρύο τρεχούμενο νερό.
Για το ντρέσινγκ, χτυπάμε το ξύδι, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, 1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αργά το ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα μπολ και αλατοπιπερόνουμε.
Ρίχνουμε 1/4 φλ ντρέσινγκ στις πατάτες και ανακατεύουμε.
Κόβουμε στα 4 τα αβγά.
Χωρίζουμε τη σαλάτα μαρούλι σε 4 πιάτα.
Τοποθετούμε τις πατάτες, τα φασολάκια, τα ραπανάκια, τα αβγά και τον τόνο από πάνω.
Ρίχνουμε το ζουμί από τα ντοματίνια στο ντρέσινγκ και βάζουμε και τα ντοματίνια στα πιάτα.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και τελειώνουμε με τις ελιές.