Εύκολη, γρήγορη και ελαφριά σαλάτα.
Υλικά:
- 3-3 ½ κούπες καλαμπόκι
- 1 κούπα πιπεριά, τεμαχισμένη
- ½ κούπα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- ¼ κ.γ. αλατοπίπερο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ψήνουμε τα καλαμπόκια (ολόκληρα, με τη φλούδα τους) και τα λαχανικά στο φούρνο, στους 180C, για 30 λεπτά.
Αφήνουμε τα καλαμπόκια να κρυώσουν και βγάζουμε τη φλούδα. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους και τους ανακατεύουμε με τα λαχανικά και τον άνηθο.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε αραβική πίτα και να απολαύσουμε ένα υγιεινό σνακ ή να το σερβίρουμε με ελαφρά ψημένες πίτες.