Gossipstory.gr
Γεύσεις

Ψητό χοιρινό μπούτι

Υπέροχο φαγητό για ένα γιορτινό τραπέζι!

Υλικά

3,5 κιλά χοιρινό μπούτι
ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
½ φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1/3 φλ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
¼ φλ. αλάτι χοντρό
1/4 φλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. κύμινο
2 κεφ. σκόρδο, λιωμένες ή 40 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο κοτόπουλο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια, τη μαύρη μαλακή ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, τη ρίγανη και το ξύδι.
Ρίχνουμε 2 κεφ. σκόρδο (μαζί με τις φλούδες τους) και 1 κύβο κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
Φοράμε τα γάντια μας και χαράσσουμε στη μέση το χοιρινό μπούτι.
Ανοίγουμε τα 2 κομμάτια ρολό στη μέση και αφού ρίξουμε όλη τη μαρινάδα σε ένα ταψί, ρίχνουμε το κρέας. Γυρνάμε το κρέας να πάει η μαρινάδα παντού. Τυλίγουμε με μεμβράνη το ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες. Κάθε 30 λεπτά, το γυρνάμε πλευρά να πάει η μαρινάδα παντού.
Όταν το αφαιρέσουμε, προσθέτουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 4,5-5 ώρες.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με πουρέ από κουνουπίδι.

Πηγή:akispetretzikis.com

Related posts

Πίτσα φτιαγμένη από… καρβέλι – (video)

Αναστάσης Δαφνής

Σουπιές φρικασέ

supervisor

Qualita Unica: Εξερευνήστε τον μοναδικό κόσμο του καφέ

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live