Η Καθαρά Δευτέρα σιγά σιγά έρχεται και τι καλύτερο από έναν σπιτικό χαλβά!
Ώρα να φτιάξετε σησαμένιο χαλβά με υπέροχη γέμιση σοκολάτα-φιστίκι!
Υλικά:
1 kg ταχίνι από πολτοποιημένο σουσάμι
700 γρ. ζάχαρη
100 ml νερό
Γέμιση:
αποφλοιωμένα φιστίκια Αιγίνης
2 κ.γ. κακάο
1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
1 σοκολάτα λιωμένη
Βήματα:
1. Παίρνουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα στους 125 βαθμούς μέχρι να καραμελώσουν
2. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώσπου το μείγμα να πάρει ένα άσπρο χρώμα
3. Παίρνουμε ένα ανοξείδωτο μπολ, βάζουμε το ταχίνι και από πάνω ρίχνουμε την καραμέλα
4. Μετά παίρνουμε μια μαρίζ-σπάτουλα σιλικόνης και τα ανακατεύουμε καλά
5. Στο τέλος βάζουμε τη γέμιση: κακάο, λιωμένη σοκολάτα και φιστίκι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
6. Βάζουμε τον χαλβά σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος και τον αφήνουμε για μερικές ώρες ώσπου να “παγώσει”
Έτοιμος για 4-6 άτομα
Απολαύστε τον!