Gossipstory.gr
Γεύσεις

Πως να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σησαμένιο χαλβά!

Η Καθαρά Δευτέρα σιγά σιγά έρχεται και τι καλύτερο από έναν σπιτικό χαλβά!

Ώρα να φτιάξετε σησαμένιο χαλβά με υπέροχη γέμιση σοκολάτα-φιστίκι!

Υλικά:

1 kg ταχίνι από πολτοποιημένο σουσάμι

700 γρ. ζάχαρη

100 ml νερό

Γέμιση:

αποφλοιωμένα φιστίκια Αιγίνης

2 κ.γ. κακάο

1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη

1 σοκολάτα λιωμένη

Βήματα:

1. Παίρνουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα στους 125 βαθμούς μέχρι να καραμελώσουν

2. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώσπου το μείγμα να πάρει ένα άσπρο χρώμα

3. Παίρνουμε ένα ανοξείδωτο μπολ, βάζουμε το ταχίνι και από πάνω ρίχνουμε την καραμέλα

4. Μετά παίρνουμε μια μαρίζ-σπάτουλα σιλικόνης και τα ανακατεύουμε καλά

5. Στο τέλος βάζουμε τη γέμιση: κακάο, λιωμένη σοκολάτα και φιστίκι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί

6. Βάζουμε τον χαλβά σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος και τον αφήνουμε για μερικές ώρες ώσπου να “παγώσει”

Έτοιμος για 4-6 άτομα

Απολαύστε τον!

Related posts

Οι burger lovers λατρεύουν τις premium επιλογές του Munchy’s

editor

Για ακόμη μία σεζόν το Pink Flamingo «μετακομίζει» στο SOMEWHERE

Γιάννης Μαυρίδης

Τάρτα με κοτόπουλο και σπανάκι

editor

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό. ΝΑΙ Περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου
ledger live